Teater & SHOW Guide

Vi har samlet det beste innen teater, show, musikal og humor på ett sted.
Sjekk ut høstens forestillinger!

Høstens høydepunkter

Hvem er Ernest?

Det blir dekadent og morsomt, men langt fra uten alvor bak, når Oslo Nye setter opp Oscar Wildes mest kjente komedie.

To venner og levemenn har diktet opp hvert sitt alter ego for å kunne leve ut sine dekadente sider. Når de begge blir forelsket i hver sin (tilsynelatende) dydige kvinne, kolliderer alter egoene deres med hverandre.

Finn billetter

Teater & SHow


RuPaul’s Drag Race Werq the World Tour

28/10

Oslo Spektrum, Oslo

Stjernene fra RuPaul’s Drag Race inntar Oslo Spektrum denne høsten! Den offisielle RuPaul’s Drag Race WERQ THE WORLD 2023-turneen returnerer til Europa, hvor de besøker 14 byer. Gjør dere klare til et spektakulært show lørdag 28. oktober!

Kjøp billetter

Frankenstein

08/11 – 18/11

Oslo Nye Teater, Oslo

I instruktør Camilla Kolds tolkning av Mary Shelleys klassiker, gås forholdet mellom Doktor Frankenstein og dennes monstrøse skaperverk nøyere etter i sømmene. Hvorfor ville doktor Frankenstein lage et nytt menneske? Hva skjer med doktoren i møte med eget skaperverk? Og er det nå egentlig så sikkert hvem av dem som er monsteret?

Kjøp billetter

Grease

23/11 – 25/11

Oslo Spektrum, Oslo

En av tidenes mest berømte og ikoniske feelgod-musikaler gjenoppstår i Oslo Spektrum til høsten, med Atle Pettersen og Charlotte Brænna i hovedrollene. Dette er moro for hele familien!

Nå er det Oslos storstue som skal forvandles til Amerika på slutten av 50-tallet – den gang det var Rock & Roll som gjaldt, bilene var store og fargerike, jentene gikk i swingskjørt og gutta brukte brylkrem – Grease!

Kjøp billetter

Hvem skal trøste knøttet?

02/09 – 30/09

Oslo Nye Trikkestallen, Oslo

Bli med på en reise inn i Tove Janssons magiske verden, der et lite engstelig knøtt hjelpes ut av ensomheten, og inn i fellesskapet og kjærligheten.
Lille Knøttet er sjenert og ensom og tør ikke riktig vise at han fins. En dag finner han en flaskepost. Avsenderen er enda mindre og reddere enn Knøttet selv, og trenger hjelp. Da trår han til.

Kjøp billetter

Evig Ung

06/09 – 15/12

Chat Noir, Oslo

En musikalsk komedie full av Rock’n’roll, varme og dødelig frekk humor.
Flere tiår etter sin storhetstid som skuespillere har Hege Schøyen, Bjarte Hjelmeland, Henrik Mestad, Mari Maurstad, Paul-Ottar Haga og Gisle Børge Styve flyttet inn på sykehjem. Bygget som tidligere huset ærverdige Chat Noir Teater har blitt forvandlet for å imøtekomme byens aldrende befolkning.

Kjøp billetter

Moulin Rouge! The Musical

30/08 – 25/11

Chateau Neuf, Storsalen, Oslo

21 år etter verdenspremieren på Baz Luhrmanns Oscarvinnende filmfenomen Moulin Rouge! – med Nicole Kidman og Ewan McGregor i hovedrollene, kan vi nå avsløre at den Tony® award-vinnende Broadwaymusikalen basert på filmen skal settes opp for første gang i Norge i en unik “non-replica”-produksjon.

Kjøp billetter

Borgerteatret

23/09

Oslo Nye Teater, Oslo

Oslo Nye Borgerteatret lager teater der mennesker som vanligvis ikke står på en scene, forteller sine historier. De er ikke skuespillere, men står på scenen i kraft av seg selv og med sine erfaringer.
Hver forestilling tar utgangspunkt i et overordnet tema, som for eksempel integrering, psykisk helse, kriminalitet eller fattigdom.
Oslo Nye er hele byens teater, og Borgerteatret skal leve opp til denne visjonen. Teater er (…)

Kjøp billetter

Den Fremmede

01/09 – 11/10

Oslo Nye Teaterkjeller’n, Oslo

Et menneske dreper et annet fordi solen blir for varm. Hun blir selv dømt til døden, ikke bare på grunn av drapet, men også fordi hun ikke gråt i sin mammas begravelse.
Den Fremmede er historien om Meursault som brøt brutalt med de andres normer. Historien er en hyllest til friheten, men en annen type frihet enn den som har blitt så dominerende i vesten i dag. Historien er en hyllest til friheten, men en annen type frihet enn d (…)

Kjøp billetter

Kattis kamp

20/10 – 02/11

City Scene Fredrikstad

Kattis kamp er en teaterforestilling om kvinnesaksforkjemperen Katti Anker Møller. I tittelrollen Renate Gjerløw Larsen. På scenen også Terje Brevik m.fl. Musiker: Bjørn Halstensen. Manus og musikk av Hans-P. Thøgersen og Svein Gundersen.

Kjøp billetter

Kristiania Magiske Tivolitheater

02/11 – 23/12

Oslo Nye Teater, Oslo

Julekalenderen om byens eget tivoli i Vika på tidlig 1900-tall rørte mange og fikk strålende kritikker da den ble sendt på NRK julen 2021. Nå skal publikum få oppleve det magiske tivoli-livet i levende live!
Med forestillinger som Jul i Blåfjell og Snøfall er det blitt en tradisjon for Oslo Nye Teater å bringe NRKs julekalendere til scenen. Vi er stolte over å kunne annonsere at vår hovedscene kan bytte navn til Kristiania Magi (…)

Kjøp billetter

Lindmo – høsten 2023

13/09 – 29/11

NRK Marienlyst, Oslo

NRKs talkshowdronning Anne Lindmo inviterer til en lattermild festkveld med gode samtaler og musikk av ypperste merke. I vårt studio kommer du tett på både gjester og programleder, og du får oppleve alt det som foregår i en tv-produksjon, men som ikke syns når du ser programmet fra sofaen. Etter opptak er det også anledning til å ta bilder med Anne. Redaksjonen liker å gjøre stas på jubilanter, bursdagsbarn eller andre i salen som fo (…)

Kjøp billetter

Plutselig barneteater

16/09 – 02/12

Oslo Nye Teaterkjeller’n, Oslo

Plutselig Barneteater er improvisert eventyrteater for hele familien! Tre morsomme skuespillere og en knallgod pianist improviserer frem fantastiske teaterforestillinger med publikums hjelp. Publikum kommer med forslag og innspill, og påvirker handlingen på scenen. Ofte er utgangspunktet en kjent fortelling eller eventyr, men historiene finner gjerne nye veier underveis i forestillingen!

Kjøp billetter

Riksteatret

28/08 – 16/12

Maihaugsalen, Lillehammer | Oseana Os Kunst og Kultursenter, Os | Brygga Kultursal, Halden | Ullensaker Kulturhus, Jessheim

Riksteatret er heile landet sitt teater. Vi er til for at folk i heile landet skal ha tilgang til scenekunst av høg kvalitet – same kor i landet dei bur.
Riksteatret vart oppretta ved lov etter andre verdskrigen, som del av den kulturelle gjenreisinga av Noreg:
«… for å fremja arbeidet med å føra dramatisk kunst ut til folket i bygd og by og på andre tenlege måtar å auke kjennskapen til god dramatisk kunst.»
Lov o (…)

Kjøp billetter

Humor


Pernille, Live & Kristine: 3 for 1

30/08 – 09/12

Latter, Oslo

Høsten 2023 skal tre av landets gøyeste mennesker stå sammen på scenen for aller første gang, i det som garantert blir en latterbombe for historiebøkene.
De har på hver sin kant bidratt i en rekke humorsuksesser på scene, TV og radio, og har fått en felles kjærlighet for satire, parykker og hverdagsfjoll gjennom programmene «Melonas», «Underholdningsavdelingen», «Drillpikene» og «Nytt på Nytt» på NRK.

Kjøp billetter

BMI – Verdens beste show 2

11/10 – 11/11

Latter, Oslo

BMI er endelig tilbake på Latter med oppfølgeren til «Verdens beste show» – «Verdens beste show 2».

Da de showdebuterte i 2019 viste BMI – som vanligvis driver med improvisasjon – at de er minst like morsomme når de forbereder seg.
Forestillingen ble sett av over 10.000, og er av mange beskrevet som det morsomste som noensinne er blitt spilt på Latter.
Siden den gang har herrene i BMI briljert med sin strålende hum (…)

Kjøp billetter

Hvorfor det? Spesial

06/09 & 05/10

John Dee, Oslo | Røkeriet, USF Verftet, Bergen

Trond-Viggo Torgersens klassiske og gøyale improshow Hvorfor det? er tilbake, denne gangen i spesialutgave! Trond-Viggo har tatt med seg Kristopher Schau og inviterer til et dypdykk i det vi alle har et nært forhold til og stadig lar oss overraske av: kroppen.

Kjøp billetter

DAGEN DERPÅ – Med Philip Kollstrøm

03/09 – 12/11

Klubben – Stavanger Camping, Stavanger

Trenger du å reparere fyllesyken? Eller ønsker å avslutte uka på en hyggelig måte? Da er dette showet for deg.
Philip Kollstrøm inviterer noen av de morsomste og mest interessante menneskene til Oljebyens favoritt camping.
Ta med daten, vennegjengen eller kom alene. Og jo bare en ting, du får ikke vite hvem som kommer, men de som kommer er noen av Norges morsomste (Forhåpentligvis).

Kjøp billetter

Overganger med Dora Thorhallsdottir

26/08 – 10/11

Hadeland Glassverk, Jevnaker | Ole Bull Scene, Bergen | Edderkoppen Scene, Oslo

Overganger er et standup-show om de ulike overgangene i livet, om hvor trøblete de er, men også ofte ufrivillig komiske.

Overgangsalderen for eksempel. Vi skal alle dit når vi er ca halvveis i livet, men det er det ingen som snakker om. For på merkelig vis har vi klart å gjøre det å bli eldre, i en kropp som naturlig forfaller, til noe skamfullt (Heia mennesker!). Av den grunn vet vi ikke noe som helst om hva vi har i vente, e (…)

Kjøp billetter

Hans Morten Hansen – Natural Born Komiker

04/10 – 14/10

Latter, Oslo | Ole Bull Scene, Bergen

Hans Morten Hansen er endelig klar med et nytt soloshow, som har fått tittelen «Natural Born Komiker».

Etter fem soloforestillinger og et gigantisk jubileumsshow som solgte ut to DNB Arena-er i Stavanger er det duket for nok en helaften med skamløgne historier og observasjoner fra en av Norges favorittkomiker.
Det er liten tvil om at Hans Morten er morsom. Det er noe med måten han sier det på. Og hva han sier. Og hvordan (…)

Kjøp billetter

Erlend Osnes – Kjærleik

13/10

John Dee, Oslo

Kjærlighet spenner seg fra røde roser på en date til krangel om en brødrister ved et brudd, fra samliv til singelliv, fra likestilling til forskjellsbehandling og kjærlighet for seg selv og for andre. Nå er en av Norges beste historiefortellere tilbake i kjent stil, helt uten filter og med nord-norske gloser!

Kjøp billetter

Halvor Johansson – Halvorsprat

29/09 – 25/11

Teatersalen – Narvik Kulturhus | Latter, Oslo | Maihaugsalen, Lillehammer | Festiviteten, Hamar | Verket Scene, Moss

Halvor Johansson slo gjennom for alvor med spalten «Ta deg sammen» på Radio Rock, da klippene av en frittalende Halvor i fri dressur fikk millioner av visninger på facebook. Siden den gang har han blitt en av landets mest populære standup-komikere, og nå spiller han for fulle hus over hele Norge.
I Halvorsprat fortsetter Halvor med det han er best på – å snakke rett fra levra om stort og smått, med så gode og treffsikre poenger (…)

Kjøp billetter

Iliza Shlesinger – Hard Feelings Tour

18/12

Oslo Spektrum, Oslo

Iliza Shlesinger er ikke bare kjent for sin unikt gode humor og kjappe replikker, den prisvinnende komikeren og skuespilleren er også en dyktig produsent og tekstforfatter. Hennes mange talenter har gitt henne en stor fanbase på tvers av kontinentene. Når den prisvinnende komikeren nå legger ut på sin 2023-turné, har du endelig mulighet til å oppleve henne live.

Kjøp billetter

Jack Whitehall – Settle Down

01/10

Oslo Spektrum, Oslo

Jack Whitehalls splitter nye turné, Jack Whitehall: Settle Down, kommer til Oslo Spektrum 1. oktober!

Hans tidligere, og største standup-turné noensinne, Jack Whitehall: Stood Up, solgte ut arenaer over hele Storbritannia, Irland, New Zealand og Australia. Det var Storbritannias største komedieturné i 2019, med et billettpublikum på over 450 000!

Kjøp billetter

Jan Tore Kristoffersen – Ingenting å tape

28/09 – 07/10

Lille Ole Bull Scene, Bergen

Jan Tore Kristoffersen er klar med sitt eget soloshow «Ingenting å tape» Lille Ole Bull Scene i Bergen.

Kjøp billetter

Jonna Støme – Ikaros

31/08 – 23/09

Latter, Oslo

I «Ikaros» får du bli med Jonna på en reise nærme sola, med fantastiske historier og vitser om alle slags fristelser det er lett å falle for.
Ifølge sine (hvite) venner fra Oslos beste vestkant kan Jonna si hva han vil og slippe unna med deg, siden han har blitt kysset av solen.
Tiden vil vise om dette stemmer.

Kjøp billetter

JOSH WOLF: Bring Your Kid To Work Tour

02/11

Latter Oslo

Josh Wolf is a comedian, actor and NY Times Bestselling author best known for his work as a round table guest and writer on E!’s “Chelsea Lately” and “After Lately.” Throughout 2013-2014, Wolf hosted “SharkAfterDark” which aired during the ultra-popular “Shark Week” on The Discovery Channel. This led to Josh being cast as the host for Discovery’s late night series “Naked and Afraid.” In 2015, Wolf hosted CMT’s first original late nig (…)

Kjøp billetter

Komikk – Standup på vestlandet

12/08 – 18/11

Ricks-kjelleren, Bergen

Kjøp billetter

M&M&M – et nytt humorshow på Latter, hver måned!

13/09 – 01/11

Latter, Oslo

Hva har en gammelost og en BI-student til felles? Ikke vet vi, for et sjukt spørsmål. Men det vi vet er dette! Det stinker på gangen av et helt ferskt show. Hver måned!

For ut av ovnen kommer «M&M&M» og kokkene er komikerne Marlene Stavrum, Martha Leivestad og Maria Stavang.

Gjennom kvelden skal de holde dere i den klamme, ekle hånden din mens du får se impro, sketsjer, standup, karakterer og roast, og kanskje de også t (…)

Kjøp billetter

Martin Lepperød – Kakerlakk

06/09 – 30/09

Latter, Oslo

Et stand up show om livet, døden, Mømfi (hunden til Martin), traumer og det å prøve å være et godt menneske.

Martin Lepperød tar deg med på en humoristisk refleksjon rundt sitt eget liv, for å finne ut om han er et skadedyr eller et menneske folk kommer til å si sånn “åh han er en fin fyr som vi kommer til å savne når han dør”. Det blir gråting i bil, babysvømming og selvforsvar i parken.

Synes du dette hørtes litt seri (…)

Kjøp billetter

Nytt på nytt – høsten 2023

14/09 – 30/11

NRK Marienlyst, Oslo

Hva skjedde egentlig i uka som gikk?
Bård, Pernille og Johan + to smarte gjester oppsummerer de viktigste sakene for deg.
Velkommen til innspilling av Nytt på nytt på NRK Marienlyst!

Kjøp billetter

Ørjan Burøe – SOLO

02/09 – 10/11

Tjuvholmen Kro, Hamar | Scandic Havet Hotel, Bodø | Teatersalen, Narvik Kulturhus | Hovedscenen Stavangeren, Stavanger | City Scene Fredrikstad | Ullensaker Kulturhus, Jessheim

I «SOLO» møter publikum en skamløs og ærlig Ørjan som byr på en forestilling helt uten filter – uredd og bunnsolid om seg selv, samlivet, og det å plutselig stå alene. «SOLO» er ifølge Wikipedia en utøver som opptrer fullstendig alene, eller er den viktigste melodibærer som spiller på ett eller flere instrumenter alene.
Det er akkurat det Ørjan gjør i sin forestilling som har fått tittelen «SOLO».
Dette er hans tredje sho (…)

Kjøp billetter

Standup Moss

24/08 – 30/11

Verket Scene, Moss

Velkommen til klubbkveld med Standup Moss! Mer info kommer etterhvert. I mellomtiden kan du sikre deg billett til en god latter!

Kjøp billetter

Standup på John Dee

30/08 – 29/11

John Dee, Oslo

To-tre annonserte komikere, pluss en overraskelse, og en konferansier – velkommen til Standup på John Dee!

Kjøp billetter

Standup på Klubbscenen

31/08 – 28/10

Latter, Oslo

Opplev det beste norsk standup har å by på!
På Klubbscenen på Latter samles kremen av norsk humor! Nye komikere hver uke!

Kjøp billetter

Therese Alvseike – Mor Therese

17/10

Latter, Oslo

Er graviditet og småbarnslivet så rosenrødt som Instagram fremstiller det?

Som gravid skal man være i «lykkelige omstendigheter» med store smil og hendene formet som et hjerte foran magen. Men hva om svangerskapsdepresjon og tunge tanker fyller de ni månedene av svangerskapet, er det sosialt akseptert å si det høyt?

Mor Therese er ikke redd for å si det som det er!

Kjøp billetter

Tig Notaro – Hello Again

15/10

Sentrum Scene, Oslo

Den Emmy- og Grammy-nominerte standup-komikeren Tig Notaro legger turen innom Norge på sin Hello Again-turné, som blir første gang hun opptrer på en norsk scene.

Kjøp billetter

Tingenes Tilstand LIVE

11/10

Rockefeller, Oslo

Tingenes tilstand LIVE med Kristopher Schau og Alexander Sandtorv Et show om sex! Kvelden er viet sex, og showet kan derfor kalles et sex-show, i ordets riktige forstand. Det er kjemien i sæd, nytelse, orgasme og glidemiddel som skal under lupen.Visste du for eksempel at sæd inneholder sukker? Det blir en kikk på potensmidler opp gjennom historien, svette-dating og altfor mange fun facts knyttet til underlivet. Alexander Sandtorv har (…)

Kjøp billetter

TRE TIDIGE TYPER!

16/09 – 09/12

Lille Ole Bull, Bergen

Pål, Jonny og Frank byr på en herlig og variert humorforestilling! De tre komikerne utforsker de mest absurde og morsomme hjørnene av sin kreative fantasi. Gjør deg klar for å bli grundig underholdt når disse tre talentfulle komikerne slår seg sammen for å skape en humorforestilling utenom det vanlige.
Med sin unike blanding av vittighet, sjarm og timing gir Pål, Jonny og Frank deg en kveld fylt med uventede vendinger og latter (…)

Kjøp billetter

Internasjonale humorshow

Jack Whitehall – Settle Down

01/10

Oslo Spektrum, Oslo

Jack Whitehalls splitter nye turné, Jack Whitehall: Settle Down, kommer til Oslo Spektrum 1. oktober!

Hans tidligere, og største standup-turné noensinne, Jack Whitehall: Stood Up, solgte ut arenaer over hele Storbritannia, Irland, New Zealand og Australia. Det var Storbritannias største komedieturné i 2019, med et billettpublikum på over 450 000!

Kjøp billetter

JOSH WOLF: Bring Your Kid To Work Tour

02/11

Latter Oslo

Josh Wolf is a comedian, actor and NY Times Bestselling author best known for his work as a round table guest and writer on E!’s “Chelsea Lately” and “After Lately.” Throughout 2013-2014, Wolf hosted “SharkAfterDark” which aired during the ultra-popular “Shark Week” on The Discovery Channel. This led to Josh being cast as the host for Discovery’s late night series “Naked and Afraid.” In 2015, Wolf hosted CMT’s first original late nig (…)

Kjøp billetter

Michael McIntyre – MACNIFICENT

09/12 & 10/12

DNB Arena, Stavanger | Oslo Spektrum, Oslo

Michael McIntyre, tidligere utnevnt av norsk media som ‘komedie-kongen’ etter å ha satt rekorden for flest billetter solgt på et sittende show i Oslo Spektrum, er tilbake på scenen og på vei til Norge med sitt helt nye solo-show: MACNIFICENT!

Kjøp billetter

Iliza Shlesinger – Hard Feelings Tour

18/12

Oslo Spektrum, Oslo

Iliza Shlesinger er ikke bare kjent for sin unikt gode humor og kjappe replikker, den prisvinnende komikeren og skuespilleren er også en dyktig produsent og tekstforfatter. Hennes mange talenter har gitt henne en stor fanbase på tvers av kontinentene. Når den prisvinnende komikeren nå legger ut på sin 2023-turné, har du endelig mulighet til å oppleve henne live.

Kjøp billetter

Tig Notaro – Hello Again

15/10

Sentrum Scene, Oslo

Den Emmy- og Grammy-nominerte standup-komikeren Tig Notaro legger turen innom Norge på sin Hello Again-turné, som blir første gang hun opptrer på en norsk scene.

Kjøp billetter

Siste nytt

Opplev den magiske familieforestillingen Kristiania Magiske Tivolitheater

Opplev den magiske familieforestillingen Kristiania Magiske Tivolitheater

Les mer

DAVE MATTHEWS BAND TIL NORGE!

DAVE MATTHEWS BAND TIL NORGE!

Les mer

whois: Andy White Freelance WordPress Developer London